Zekerheid over tevreden personeel

Voor een bedrijf is het belangrijk dat de medewerkers tevreden zijn, want ontevreden medewerkers zorgen alleen maar voor moeite en kosten in een bedrijf. Een van de kosten waar het bedrijf mee te maken krijgt als er ontevreden medewerkers zijn, zijn de kosten die met ziekte te maken hebben. Ziekteverzuim is erg duur voor een bedrijf omdat een bedrijf naast het doorbetalen van de zieke medewerker ook de vervanging van de medewerker moet betalen.

Deze kosten moeten waar mogelijk worden voorkomen. Met een medewerkerstevredenheidsonderzoek kan een bedrijf kijken in hoeverre haar medewerkers tevreden zijn. Aan de hand van dit medewerkerstevredenheidsonderzoek kan worden ingespeeld op de punten waar de medewerkers niet tevreden waren en kan er wat aan de ontevredenheid van de medewerkers worden gedaan.

Een aantal kenmerken waaraan je kan herkennen of een medewerker tevreden is, is het niet behalen van de doelen die voor de medewerker zijn gesteld. Een medewerkersonderzoek is erg belangrijk omdat dat een van de weinige mogelijkheden is, die een bedrijf heeft om wat aan het ziekteverzuim te doen.

Het is belangrijk voor een organisatie om te weten wanneer de medewerkers minder tevreden zijn dan zou moeten, want als de medewerkers niet tevreden zijn zullen ze altijd minder presteren dan ze kunnen en dat is dubbel jammer. Op het moment dat bekend is dat medewerkers minder tevreden zijn dan normaal gesproken kun je een onderzoek houden en daarop inspelen.

Ook is het voor een bedrijf mogelijk om een medewerkersonderzoek te houden terwijl alle medewerkers nog tevreden zijn. Door regelmatig een medewerkersonderzoek te houden valt het direct op als er een medewerker is die anders presteert dan de andere medewerkers. Er zijn dus twee grote doelgroepen die gebruik kunnen maken van een medewerkerstevedenheidsonderzoek. De ene doelgroep zijn bedrijven waar medewerkers wat minder presteren en de andere doelgroep zijn bedrijven die het onderzoek gebruiken om hun medewerkers te monitoren om erop in te kunnen spelen als er sprake is van onvrede.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk, Financien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.