Wat is employee self service?

De werknemers zijn misschien wel het allerbelangrijkste binnen een bedrijf. Zij zorgen ervoor dat het bedrijf draaiende blijft en het is daarom belangrijk dat de werknemers tevreden zijn binnen het bedrijf. Dit is natuurlijk op veel verschillende manieren te realiseren, maar één daarvan is zorgen dat alles omtrent het salaris goed geregeld is. Werknemers vinden het namelijk het prettigst als er duidelijkheid is over de salarissen en ze niet bang hoeven te zijn dat er iets niet klopt, want het is vaak veel werk om daar vervolgens achteraan te gaan om het recht te zetten.

 

Een manier om te zorgen dat de salarisadministratie goed verloopt is door gebruik te maken van een employee self service. Dit wordt steeds meer gedaan, maar wat is het nu eigenlijk?

Employee self service biedt de werknemers de mogelijkheid om gemakkelijk via internet toegang te krijgen tot hun gegevens. Dit heeft dus onder andere betrekking op salaris gerelateerde zaken. Door middel van deze tool kunnen werknemers zelf eenvoudig hun salarisstroken bekijken en gegevens inzien. Hier komt weinig papieren rompslomp bij kijken, want dit gaat allemaal digitaal, dus het is makkelijk te bereiken via de computer of zelfs via een app op de smartphone. Ook kunnen medewerkers via dit systeem gemakkelijk verlofaanvragen regelen. Aangezien het digitaal is, wordt dit meteen bijgewerkt en wordt het saldo aan vrije dagen automatisch aangepast. Zo is alle informatie altijd up-to-date.

 

Deze service vergemakkelijkt het werk van de consultant HR, het is namelijk zijn of haar taak om het personeel en de arbeid te beheren. Zonder deze service is het voor deze consultant veel werk om alle gegevens up-to-date te houden voor alle werknemers, met de kans dat er fouten worden gemaakt. Het is veel efficiënter als mensen dit zelf kunnen bijhouden. Hierdoor betrek je het personeel actief bij hun personeelsinformatie en ervaren ze de transparantie in hun eigen gegevens. Dit zorgt voor een duidelijker en beter inzicht voor de werknemer.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.