Wat is een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een speciaal type warmtepomp. Dit type warmtepomp maakt gebruik van omgevings- of ventilatielucht van een woning om sanitair water op te warmen. Het is een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief voor de gewone boiler. In dit artikel lees je alles over warmteboilers en de prijs daarvan.

Kiezen voor een warmtepompboiler

De warmtepompboiler is een gemakkelijk alternatief wanneer je bewuster om wil gaan met de energie en het milieu. Wanneer je een grootgezin hebt of veel warm water gebruikt is een warmtepompboiler een goede keuze. Afhankelijk van je gebruik zijn er grote volumes beschikbaar van warmtepompboilers. Daarnaast is de installatie heel eenvoudig en is dit makkelijk te doen in een huis als je geen zin hebt in grote verbouwingen maar toch duurzamer wil zijn. Wanneer je zonnepanelen hebt, kan je deze aansluiten op de boiler. Hiermee wordt je woning nog duurzamer.

Warmtepompboiler prijs

In vergelijking met een normale boiler heeft een warmtepompboiler een relatief hoge prijs. Voor een goede warmtepompboiler betaal je al snel €2.500. Dit is exclusief installatie en BTW. De prijs is afhankelijk van het merk, het type en de inhoud. Het is wel een van de meeste voordelige warmtepompsystemen. Hoe meer warm water je gebruikt, hoe voordeliger de warmtepomp wordt.

Een warmtepompboiler heeft een lager verbruik dan een elektrische boiler. Een elektrische boiler heeft 1 kWh elektriciteit voor 1kWh warmte terwijl een warmtepompboiler met dezelfde hoeveelheid elektriciteit 3kWh warmte kan creëren. De besparingen die hiermee worden gemaakt zorgen voor een terugverdientijd voor een gemiddeld gezin van ongeveer 20 jaar.

Een warmtepompboiler is een zeer energiezuinig alternatief voor een elektrische boiler en daarnaast kan je er het hele jaar door je water er mee opwarmen. De warmtepompboiler is duurder in aanschaf dan een normale boiler maar verbruiken weer drie keer minder elektriciteit, waardoor ze op de lange termijn voordeliger zijn.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.