Waarom is het keuren van rolpoorten verplicht?

Rolpoorten zijn bij veel firma’s een belangrijk onderdeel van een bedrijfspand en bedrijfsprocessen. Niet goed functionerende rolpoorten kunnen daarom voor vertraging of het stilliggen van de bedrijfsactiviteiten zorgen. Naast de bedrijfsactiviteiten die in gevaar kunnen komen bij een niet functionerende poort kan de veiligheid van het personeel ook in gevaar komen. Om dit te voorkomen worden er tegenwoordig zeer hoge eisen gesteld waaraan een rolpoort moet voldoen.

Jaarlijks rolpoorten onderhoud

De Europese en Arbowetgeving vinden het belangrijk dat er een veilige werkomgeving wordt gecreëerd voor de werknemers. Om dit te kunnen waarborgen zijn er regels vastgesteld waaraan firma’s zich moeten houden. Volgens de gestelde wet- en regelgeving dienen rolpoorten ieder jaar verplicht onderhouden en gekeurd te worden door een gecertificeerde partij. ROMASS Business is al jaren de herstel en onderhoudsspecialist van alle merken en types rolpoorten, industriepoorten en laad en lossystemen in heel België. Bij ons kunt u uw rolpoorten laten keuren en onderhouden volgens de vastgestelde wet- en regelgeving. Tijdens de keuring wordt uw rolpoort volgens de Europese norm EN-13241-1, Arbowetgeving artikel 3.13 en de CE-keuring nagekeken en gekeurd.

Wij van ROMASS Business hechten veel waarde aan een veilige werkomgeving voor werknemers en daarom worden alle keuringen en onderhoudsbeurten uitgevoerd door VCA-gecertificeerde technieker. Al onze techniekers zijn professioneel opgeleid en zijn op de hoogte van de wet- en regelwetgeving. Tijdens een keuring worden verschillende onderdelen van de poort nagekeken of ze nog voldoen aan de wettelijke eisen. Een aantal van deze onderdelen zijn:

  • Touw en ketting bediening
  • Veerbuffers
  • Loopwielen
  • Veerbreukbeveiliging
  • Hefkabels

De voordelen van keuring en onderhoud

Naast het feit dat het wettelijk verplicht is om rolpoorten jaarlijks te laten keuren en onderhouden, levert het ook een aantal voordelen op. Allereerst zorgt jaarlijks onderhoud ervoor dat de kans op defecte rolpoorten wordt verkleind. Dit omdat er sneller ingegrepen wordt wanneer er een probleem dreigt te ontstaan waardoor hoge kosten voor het herstellen van een poort worden voorkomen. Daarnaast zorgt jaarlijks onderhoud en keuring ervoor dat de levensduur van een rolpoort wordt verlengd. Door het verlengen van de levensduur en het voorkomen van dure herstellingen levert het keuren en onderhouden van rolpoorten een kostenbesparing op.

Wij bieden verschillende serviceovereenkomsten aan voor het jaarlijks keuren en onderhouden van rolpoorten. Afhankelijk van het aantal poorten, staat van een poorten en de wensen en eisen kunt u uit 3 verschillende overeenkomsten kiezen:

  • Eenmalige service;
  • Pakket Zorgeloos
  • Pakket op Maat

Voor meer informatie over onze servicepakketten of diensten kunt u een kijkje nemen op onze website. Wilt u liever telefonisch contact? Geen probleem. Wij zijn bereikbaar op: 03/8080702.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.