Vies kijken ontneemt de eetlust

walgen van eten bederft de eetlust

walgen van eten bederft de eetlust

Nederlanders  worden steeds zwaarder. Bijna de helft van alle volwassene heeft te kampen met overgewicht en ook bij kinderen staal het zwaarlijvigheidsvirus toe. Het is hard nodig dat we daar iets aan doen want overgewicht is gerelateerd aan allerlei aandoeningen zoals hart- en vaatziekten en depressie.

Veel mensen proberen dieet op dieet, maar lijken uiteindelijk eerder te eindigen met meer dan met minder gewicht. Op de vraag waarom zij structureel te veel eten ,wantwoorden mensen vaak dat zij een onbevredigbaar hongergevoel hebben. Maar ook emoties maken dat sommige mensen meer eten dan goed voor ze is. Zo kan de geur of de aanblik van lekker eten ons al tot eten aanzetten honger of niet. Net zo kan d eetlust ons vergaan bij eten at onsmakelijk oogt of ruikt, waarbij we van walging vaak ook een vies gezicht trekken. Wetenschappers onderzochten de relatie tussen die walging en de neiging om te veel te eten. Zij lieten twee groepen proefpersonen kijken naar plaatjes van aantrekkelijk eten, pizza en pasta en van walgelijk eten dat bijvoorbeeld op braaksel leek. De ene groep had vooraf vijftien uur lang gevast. De andere groep had normaal gegeten. De hongerige groep gaf aanmerkelijk minder blijk van walging bij de aanblik van het vieze voedsel dan de groep met een goedgevulde maag. Omgekeerd stond de blijdschap bij de aanblik van het lekkere voedsel veel duidelijker te lezen op de gezichten van de hongerige proefpersonen dan dop die van de niet hongerige proefpersonen. De onderzoekers concludeerden dat honger invloed heeft op het gebruik van de spieren in ons gezicht.

Dit artikel is u aangeboden door  Herbalife distributeur Topdieet

Eerder onderzoek had al aangetoond dat mensen die honger hebben eerder geneigd zijn om walgelijk ogend voedsel toch op te eten dan mensen zonder honger. Dit onderzoek doet vermoeden dat dit komt omdat de honger ervoor zorgt dat we minder walging voelen bij de aanblik van onaantrekkelijk voedsel. De stand van de spieren in het gezicht speelt hierbij waarschijnlijk een belangrijke rol. Deze spierstand lijkt namelijk invloed te hebben op het limbische systeem in de hersenen dat een belangrijke rol speelt bij emoties. We weten bijvoorbeeld dat je vanzelf vrolijker wordt als je een lachend gezicht trekt en verdrietiger als je droevig kijkt. Zo voel je ook meer walging naarmate je gezicht meer in de walgstand staat.

Het onderzoek suggereert een directe relatie tussen de walgstand van de spieren in ons gezicht en onze voedselconsumptie. Uit het eerder genoemde experiment bleek immers: Hoe meer honger je hebt, hoe minder je gezichtsspieren in de walgstand staan en des te eerder zul je eten. Anders geformuleerd: Hoe meer de spieren in je gezicht in de walgstand staan, des te minder zul je eten.

Deze conclusie geeft aanleiding tot een volledig nieuw dieet: Het kijk zo walgelijk mogelijk dieet. Kom je in de verleiding om overbodige calorieën te nuttigen, geef dan blijk van zoveel mogelijk walging: Trek je bovenlip op en laat je neus rimpelen !

Zo krijgen de hersenen het signaal dat het voedsel dat voor je ligt helemaal niet zo aantrekkelijk is als je in eerste instantie dacht. Door dit dieet zal de lust om te eten je vergaan, wat je gewicht ten goede zal komen.

Kijk voor meer interessant nieuws ook eens op www.shapecare.nl

Dit bericht is geplaatst in Persberichten en getagd , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.