Veel voorkomende problemen bij elektrisch bedienbare rolluiken

Bent u erover aan het nadenken om elektrisch bedienbare rolluiken te laten monteren? Of heeft u een huis op het oog wat u wilt kopen of huren dat een elektrisch rolluik heeft? Wellicht heeft u al rolluiken maar wilt u er meer over weten hoe u deze kunt herstellen en onderhouden. Lees in al die gevallen dit artikel met de meest voorkomende problemen (en hoe ze op te lossen zijn)!

 

Werking van rolluiken bij stroomuitval

Het kan voorkomen dat de stroom uitvalt in huis. Wanneer dit het geval is, dan zal uw elektrisch bedienbare rolluik niet werken. Het nadeel van een elektrisch bedienbare rolluik is dat deze niet handmatig omhoog te tillen is. Om te voorkomen dat u uw huis niet meer in of uit kunt, zijn er 2 opties waaruit u kunt kiezen. U kunt ervoor kiezen om een volledig handbediend rolluik te laten installeren om ervoor te zorgen dat u bij 1 toegangsweg er nog wel uit kunt. Een andere optie is om op uw elektrisch bedienbare rolluik een nood handbediening te installeren. Deze motor is elektrisch te bedienen, maar kan in geval van nood (bijvoorbeeld bij een stroomstoring) met een slinger handmatig worden bediend.

Rolluik sluit niet volledig

Waneer uw elektrisch bediend rolluik niet meer naar beneden wil, controleer dan altijd eerst de stoppen en aardlekschakelaar in de meterkast. Vervang indien nodig de stoppen of zet de schakelaars terug in de juiste stand. Ook kan het zijn dat de onderloopbeveiliging of afstandsbediening lege batterijen heeft. Vervang de batterijen en kijk of het probleem is opgelost. Het kan ook voorkomen, dat er vuil of een mat onder ligt. Verwijder het vuil en de mat en controleer of het rolluik nu wel volledig dicht gaat.Wanneer het na deze handelingen nog steeds niet wil lukken, schakel dan een ervaren technieker in.

Rolluik maakt veel lawaai

Ga na of de geleiderails van het rolluik nog in goede staat is. De geleiders kunnen soms na verloop van tijd wat wijder zijn geworden, zodat de lamellen vrijer kunnen bewegen en gaan klapperen door de wind.

Als het luik volledig gesloten is en er geen beschadigingen te zien zijn, dan kan de wind in principe niet achter het rolluik terecht komen. Bekijk in dat geval goed of de rubbers en/of borstels in de rails nog intact zijn en niet versleten zijn.

Wanneer je hebt gevonden wat de oorzaak kan zijn, dan kun je zelf de betreffende, versleten onderdelen vervangen. Schakel bij twijfel echter altijd een gespecialiseerd bedrijf, zoals ROMASS in.

Wil je meer informatie over de werking van elektrisch bedienbare rolluiken? Kijk op deze website

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken, Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.