Tips voor beginnende ververs

Iedereen zal in z’n leven ooit wel eens voor de klus staan om te moeten verven. Je wilt natuurlijk dat dat goed gebeurt, want als het om je eigen huis gaat dan zul je er zelf in moeten wonen en elke dag tegenaan moeten kijken. Maar wat nu als je nog nooit geverfd hebt? Wat als je nog nooit een kwast hebt vastgehouden? Wat als je niets weet over verf?

Dan is het verstandig om dit artikeltje even te lezen, want hierin geven we wat informatie over de basis van verven. Als eerste heb je grondverf nodig. Hiermee leg je een eerste laagje en daar overheen komt pas de echte laag verf. Dit zorgt ervoor dat de verf goed blijft zitten en er mooi uit ziet. Ook zorgt het ervoor dat er geen vuil bij kan komen. Ook heb je iets nodig om de verf mee aan te brengen. Voor muren kun je een roller of een borstel gebruiken. Soms is het handig om allebei te gebruiken. Een roller is namelijk ideaal voor de grote rechte stukken, omdat het zo egaal de verf kan aanbrengen. En een borstel is handig voor de hoeken en randjes. Om te zorgen dat de verf niet over de randjes heen komt, is het ook handig om de randen af te plakken met verftape.

Dan moet je nog bepalen welke soort verf je nodig hebt. Ga je buiten verven, dan heb je muurverf buiten nodig. Ga je een vloer verven, dan kun je het beste parketlak gebruiken. En als je gewoon een muur wilt verven, zijn er allerlei soorten muurverf te vinden. Denk ook goed na over de kleur. Over het algemeen laten donkere kleuren de ruimte kleiner lijken en laten lichte kleuren de ruimte groter lijken. Maar donkere kleuren zorgen vaak weer voor knusheid en diepte. Als je voor een felle kleur gaat, kijk dan wel even of het past bij de rest van het interieur.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.