Kunststof kozijnen verven

Wilt u graag een ander kleurtje op uw kunststof kozijnen? Vind u uw kunststof kozijnen lelijk worden? Wat veel mensen niet weten is dat u kunststof kozijnen ook gewoon kunt verven. Het is wel handig om een aantal dingen te weten voordat u begint met schilderen.

Verf

Er zijn verschillende soorten verf. Voordat u begint met verven moet u nagaan of de verf wel geschikt is voor kunststof. Als de verf niet geschikt is voor kunststof kunnen de kozijnen slijten. In het ergste geval is het nodig om het hele kozijn te vervangen. Dit is natuurlijk niet wat u wilt.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat u begint met schilderen moet u het kozijn goed schoonmaken, schuren en verven. Als u dit gedaan heeft kunt u een speciale kunststof hechtprimer aanbrengen. Als u het kozijn in een donkerdere kleur wilt verven kunt u een donkere mengkleur door de hechtprimer mengen. Als u dit doet krijgt u een beter resultaat. Na het aanbrengen van de hechtprimer moet u het kozijn licht opschuren met heel fijn schuurpapier. Nu kunt u het kozijn verven met de door u gekozen kleur verf. Zorg ervoor dat u maximaal twee lagen verf aanbrengt.

Goed om te weten

De eerste weken na het verven is de verf nog erg gevoelig. Maak daarom in de eerste weken het kozijn niet schoon. De kans is groot dat u de verf beschadigd. Als u uw kunststof kozijn gaat verven is de kans groot dat uw garantie vervalt. Houd hier vooraf rekening mee.

Bron: kunststofkozijn-expert.nl

Dit bericht is geplaatst in Persberichten en getagd , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.