Kosten van werk

De werkkostenregeling zorgt er voor dat de regels en wetten rondom vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers in elkaar worden gebundeld. Dit maakt alles overzichtelijk en eenvoudig. Het wordt dus een collectieve regeling en is een versimpeling van wat het voorheen was. Dit is sinds 2011 van gang en sinds 2015 is een werkgever het verplicht op die manier te doen.

Je kunt als werkgever een WKR tool gebruiken om deze zaken overzichtelijk te maken. Bij de werkkosten kun je denken aan reiskosten zoals het reizen met het openbaar vervoer. Deze abonnementen moeten ook worden vergoed. Als de werknemer met de auto reist kan de benzine worden vergoed. Dit is een grote kostenpost maar wel van belang om te noteren en te vergoeden als dit afgesproken is. Overnachtingen en de maaltijden worden soms ook vergoed als dit is afgesproken. Kosten voor studies en opleidingen tijdens werkperiode zijn ook van belang en moeten ook goed genoteerd worden. Uiteraard is het noteren van directe loonkosten de meest belangrijke werkkosten die er zijn.  Kosten van bedrijfsuitjes of personeelsfeesten vallen ook onder werkkosten en moeten ook worden meegenomen als je alle kosten wilt berekenen en het totaalbedrag wilt weten. Wat ook een belangrijke post is, zijn de kosten van gereedschap, computers, communicatiemiddel en andere materialen. Deze kosten kunnen hoog oplopen omdat apparatuur erg duur kan zijn. In deze gevallen is het handig om een WKR tool te gebruiken die alles overzichtelijk maakt.

Yourforce Raet is HR software wat erg handig is om als werkgever te introduceren in uw bedrijf. Je hebt dan volledige controle over de HR zaken van uw bedrijf met Youforce. Het is allemaal online en in de cloud dus alles is op een veilige plek opgeslagen. Je hebt overal toegang tot de HR zaken. Een aantal dingen zijn de talent management, payroll, workforce management, HRM en overige HR zaken.

Dit bericht is geplaatst in Carriere en Werk. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.