Hoe zet je het perfecte kopje espresso?

Als barista moet je natuurlijk allerlei mooie vormpjes, figuurtjes en teksten kunnen maken en schrijven met koffie, koffiemelk en melkschuim. Echter is dat niet de enige vaardigheid die je nodig hebt om barista te worden. Je kan geen cups voor dolce gusto gebruiken of koffie cups in het algemeen. Als barista moet je namelijk veel weten over koffie om tot de perfecte smaken te komen. In dit artikel lees je daar meer over. In dit artikel vertellen we je de essentiële handelingen en benodigdheden die je nodig hebt om de perfecte espresso te zetten.

De perfecte espresso begint bij het water. Je kan namelijk niet elk water gebruik om de perfecte espresso te maken, water uit de kraan is daar niet goed genoeg voor omdat er in kraanwater eigenlijk te veel kalk in zit. Het is daarom belangrijk om schoon water te gebruiken. Gebruik daarom het liefst verpakt water uit de Alpen voor het beste resultaat.
Daarnaast moet het water ook op juiste temperatuur zijn voordat je het door kan laten sijpelen. Het water is op perfecte temperatuur als het net heeft gekookt. Laat het niet te lang koken, wanneer het net het kookpunt bereikt heeft is het voldoende.

Vervolgens is het belangrijk om de juiste koffiebonen te kiezen. De beste koffiebonen voor een espresso zijn Braziliaanse of Bogotaanse koffiebonen. Deze bonen hebben een extreem pure smaak en een overheerlijke geur. Daarna is het belangrijk om de bonen te malen. Dit moet gebeuren op een zeer fijne manier. Als de koffie niet goed gemalen wordt, dan zal het water niet de volledige smaak van de boon opnemen waardoor je een laffe espresso krijgt. Dat is juist niet de bedoeling van een espresso. Deze moet je een echte kick geven. Zorg er daarom voor dat de bonen goed gemalen worden in de koffiemaler. Ook is het van belang dat je koffiebonen niet uitgedroogd zijn, dan kunnen ze de smaak niet goed afgeven.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.