Gratis downloaden met een nieuwsserver

Over het algemeen downloaden de meeste mensen uit nieuwsgroepen. Een enkeling download via torrents, maar dat is onpraktisch en alles behalve veilig. Een nadeel van downloaden uit nieuwsgroepen is dat men een nieuwsserver nodig heeft en dat kost geld. Gelukkig is het niet noodzakelijk om te betalen voor een nieuwsserver.

Gratis een nieuwsserver proberen

De meeste usenet providers bieden een nieuwsserver aan tegen betaling, een potentiële klant moet dan direct betalen voor een abonnement. Een nadeel hiervan is dat je nooit weet waar je voor betaald. Je hebt de nieuwsserver immers niet kunnen testen. Bij de betere providers werkt dit heel anders.

Bij Eweka kan je bijvoorbeeld een hele week gratis gebruik maken van een nieuwsserver. Waarom? De provider hoopt simpelweg dat een niet-klant een klant wordt. Na de gratis week kiezen veel mensen ervoor om een abonnement af te sluiten. De diensten van Eweka zijn trouwens fantastisch. Ze hebben een hoge retentie, uitmuntende downloadsnelheden en technisch zijn er nooit problemen.

Ook xsnews is een provider die een gratis nieuwsserver aanbiedt. Geen week maar 2 hele weken. Als Eweka tegenvalt, kan je dus altijd kijken naar xsnews. De voorwaarden zijn hetzelfde alleen kan je wat langer gratis downloaden. Ook xsnews heeft een redelijk goede retentie en de downloadsnelheid is uitstekend.

Beidde providers hebben verschillende soorten abonnementen. Je kan per maand betalen. Of per jaar. Je kan voor een langzame, goedkope nieuwsserver kiezen of voor een hele snelle, die net wat duurder is.

Combineren met usenet programma’s

Als je nog niet bekend bent met downloaden uit nieuwsgroepen is spotnet een aanrader. Het is een simpel programma dat uitstekend samenwerkt met zowel Eweka als xsnews. Je hoeft weinig in te stellen en eigenlijk is spotnet na het invullen van logins al direct klaar voor gebruik. Het fijne van dit programma is dat je kan zoeken en downloaden. Er zijn dus geen extra programma’s nodig. Maar eweka en xsnews werken ook goed samen met andere programma’s, zoals SABnzbd en Grabit.

Dit bericht is geplaatst in Computers en Internet, Entertainment en Muziek. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.