Fietsen zonder ongelukken met hybride fiets

Wanneer je een hybride fiets hebt zul je over het algemeen jezelf snel verplaatsen. Dit kan doordat je een kwalitatief goede fiets hebt. Doordat je jezelf wat sneller verplaatst is de kans op ongelukken ook groter. Dit artikel is geschreven om de kans op ongelukken met je hybride fiets te verkleinen.

De fiets

Om een ongeluk met je hybride fiets te voorkomen moet er eerst gekeken worden naar de eigen fiets. Over het algemeen ontstaan er ongelukken door mankementen van de eigen fiets. Het eerste wat goed moet werken van de hybride fiets zijn de remmen. Wanneer zich er een situatie voordoet wanneer de fietser abrupt moet stoppen met de hybride fiets moeten de remmen het goed doen. Het mag niet zo zijn dat de remweg te lang is waardoor je alsnog een ongeluk veroorzaakt. Het is daarom belangrijk om iedere maand de remmen de testen en deze bij te stellen waar nodig. Een andere manier om ongelukken te voorkomen met je hybride fiets is door goed licht te hebben. In het donker kunnen andere deelnemers in het verkeer je moeilijk zien. Wanneer het ook nog een regent ben je helemaal niet zichtbaar. Dit zal tot veel ongelukken leiden in het verkeer. Het is daarom goed om werkende lichten op de fiets te hebben. Het is ook mogelijk om lichtjes te kopen voor een kleine prijs. Het hoeft niet veel te kosten om ongelukken te voorkomen.

Smartphone

Er is een duidelijke stijging te zien van ongelukken die ontstaan door mobiel gebruik op de hybride fiets. Doordat veel mensen tijdens het fietsen op hun mobiele telefoon kijken letten ze niet op het verkeer. Dit zal ertoe leiden dat wanneer er een situatie voortdoet waar een mogelijk ongeluk uit kan komen dat dit niet op tijd gezien wordt. Er wordt daarom geadviseerd de telefoon niet te gebruiken wanneer je fietst op een hybride fiets.

Dit bericht is geplaatst in Reizen en Vakantie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.