De voor- en nadelen van een robotstofzuiger

Een klein ronddraaiend apparaat dat uit zichzelf over de vloer beweegt en vuil opzuigt. Klinkt dat niet als muziek in de oren? Het bestaat toch echt al een paar jaar. Inmiddels zijn er een hoop mensen die een robotstofzuiger hebben aangeschaft als extra hulpmiddel of zelfs de gewone stofzuiger hiermee hebben vervangen. Overweeg je om er een te kopen? Dan is het wellicht verstandig om hier het een en ander over te weten.

Net zoals met alles heeft ook dit zijn voor- en nadelen. We zullen beginnen met de voordelen.

Voordelen:

Tijdbesparend
De robotstofzuiger neemt het werk in feiten van je over. Terwijl jij je bezig houdt met wat anders, zet je de robotstofzuiger aan en kun jij mooi wat anders gaan doen.

Bereikbaarheid
Een robotstofzuiger kan in tegenstelling tot een normale stofzuiger perfect onder bank, onder het bed of onder een kast. Alle stofjes worden dus perfect meegenomen.

Geluid
Sommigen hebben er geen last van terwijl een ander zich er mateloos aan ergert, het geluid dat de stofzuiger produceert. Gelukkig maakt de robotstofzuiger bij lange na niet zo’n kabaal.

Persoonlijke situatie
Heb je kindjes die regelmatig voor kruimels zorgen, of last van je rug waardoor constant stofzuigen je rug kan belasten? Of misschien huisdieren die veel haren achter laten? Dan kan zo’n robotstofzuiger nog eens je beste vriend worden.

Nadelen:

Opladen
Een robotstofzuiger dient opgeladen te worden. Niet altijd ideaal dus, als je dacht dat je hem elk moment van de dag kunt aanzetten. Daar dien je dus rekening mee te houden.

Bereikbaarheid
We komen er weer op terug, maar dit keer wat anders. De robotstofzuiger kan dan misschien wel onder de bank maar hoeken en randen wordt al wat moeilijker.

Enkel de vloer
Je kent het wel, we gaan om de zoveel tijd met de stofzuiger langs alle hoeken op het plafond om eventueel stof- of spinnenwebben weg te zuigen. Dat kan helaas niet met de robotstofzuiger.

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.