COF Europe straatmeubilair, afvalbakken en afval scheiden

Bent u op zoek naar straatmeubilair? COF Europe is de professioneel die u zoekt op dit gebied, maar wat maakt COF Europe de specialist in straatmeubilair? Waarom is het belangrijk dat mensen afval scheiden?

Afvalscheiding is de norm

Het is ondertussen al een aantal jaar de norm dat de inwoners van een stad of dorp hun afval moeten scheiden voordat dit wordt opgehaald. Hiervoor is vanuit de overheid gekozen omdat het tijd werd om het milieu aan te pakken. Want door het afval van elkaar te scheiden is dit minder belastend voor het milieu en het klimaat. Dit zorgt er ook voor dat de afvalverwerkingsbedrijven op hun beurt, het afval makkelijker kunnen verwerken. Daarom wordt er ingezet op het scheiden van afval. Maar wat maakt het nu lucratief en interessant voor de bevolking om hier ook daadwerkelijk aan mee te doen?

Scheiden loont

Doordat al het afval tegenwoordig moet worden gescheiden, moet je ook met gepaste tegenmaatregelen komen als overheid. Het is namelijk zo dat als je niet meewerkt aan het scheiden van je afval en je wordt gecontroleerd dan zal er een boete volgen. Om dit te vermijden is het aan te raden om je afval te scheiden. Want als je ervoor zorgt dat je afval wordt gescheiden, dan zul je ook nog een flinke korting krijgen. Het is namelijk zo dat het plasticafval gratis wordt opgehaald en bijna 80% van ons afval bestaat uit plastic. Daarnaast wordt er alleen nog geld gerekend voor het ophalen van restafval, maar als je op een goede wijze je afval scheidt dan zul je merken dat je amper restafval overhoudt. Daarom is het in het begin wennen aan de gewoonte om te scheiden, wees gerust je bent niet de enige die hieraan moest wennen. Maar als je begint met scheiden dan zal je merken dat je hier op langer termijn beter van wordt. Als je ook wat wilt doen aan het milieu, wacht dan niet langer en begin met scheiden van je afval!

Dit bericht is geplaatst in Huis, Tuin en Keuken. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.