Burn-outs komen steeds meer voor in Nederland

Men verwacht steeds meer van mensen op het werk, meerdere taken tegelijk, korte deadlines, na het werk nog steeds je mail checken, dit zijn misschien enkele dingen die je al bekend voorkomen. Deze taken geven je steeds meer stress, volgende stap is chronische stress. Als je langer te maken hebt met deze chronische stress heb je een burn-out als gevolg.

Een burn-out heeft niet alleen effect op je werk maar ook het fatsoenlijk functioneren op persoonlijk vlak zal moeilijk verlopen. Helaas is een burn-out heel moeilijk zelf te verhelpen en moet je vaak een professional inschakelen. Voor we verdere ingaan op de oorzaken en verdere uitleg van een burn-out kan je hier een psycholoog leiden vinden.

De oorzaken hebben we al kort aangehaald en heeft dus vaak te maken met een te hoge werkdruk en vooral als er dan ook nog een ander factor, als bijvoorbeeld de kinderen die het huis uitgaan, bij komt kijken.

Het is vooral belangrijk dat als de eerste verschijnselen beginnen te komen je hier ook iets mee doet. Op deze manier kan je een burn-out voorkomen, voorkomen is beter dan genezen. Als je te lang wacht zal de herstelperiode ook een stuk langer zijn.

Wat zijn de symptomen van een burn-out? Een eerste is dat je gebrek hebt aan motivatie en nergens nog zin in hebt. Je bent ook altijd moe.  Het verdragen van mensen om je heen wordt ook steeds moeilijker, met gevolg ook vaker ruzie. Concentratie bij taken wordt ook steeds moeilijker

Hoelang heb je last van een burn-out? Een burn-out kan zeer lang duren, vaak ook maanden omdat het niet gebeurt van de 1 op de andere dag. Een burn-out zelf bouwt zich ook op in maanden/jaren. Het verschilt ook per persoon en hoe erg de opstapeling is waardoor je de burn-out krijgt.

Als je uit Amsterdam bent kan je ook terecht bij Piekerpoli om een psycholoog amsterdam te vinden

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.