Buitenspelen met een trampoline

Voor veel kinderen is het een droom: een trampoline in de achtertuin. Een trampoline is heel leuk voor kinderen, omdat het nooit verveelt en ze kunnen er veel verschillende dingen mee doen. Tegenwoordig willen kinderen meestal liever een trampoline in de tuin dan een glijbaan, schommel of zandbak. Deze speeltoestellen zijn vaak ook al in speeltuintjes te vinden en een trampoline is daarom veel unieker.
Er zijn eigenlijk 2 verschillende soorten trampolines: een trampoline met springveren en een trampoline met ijzeren veren. De trampolines met springveren zijn vaak de grote trampolines en de trampolines met ijzeren veren zijn vaak die kleine trampolines die mensen ook wel binnen neerzetten. Een grote misvatting van ouders is dat de kleine trampoline met de ijzeren veren veiliger is dan de trampoline met de springveren. Dit is niet waar! Kinderen kunnen uiteraard hoger springen met de springveren, wat gevaarlijk kan zijn, maar de ijzeren veren zijn nog gevaarlijker. Dit komt doordat de ijzeren veren niet flexibel zijn waardoor ze niet goed meebuigen. Dit is niet goed voor de spieren van het kind tijdens het springen, omdat de sprongen niet goed opgevangen worden. Hierdoor kunnen de spieren overbelast worden.

Veel ouders vinden de hoogte van een trampoline gevaarlijk. Dit is terecht, want als een kind valt, dan kan het van een grote hoogte zijn, omdat de trampoline zelf meestal al een meter boven de grond is. Een goede oplossing voor dit probleem is om de trampoline in te graven. Een inground trampoline zorgt ervoor dat kinderen niet meer vanaf grote hoogte kunnen vallen. Ook valt de trampoline hierdoor minder op in de tuin, omdat de trampoline één is met de grond. Maar hier kunnen kinderen nog steeds vanaf vallen, dus veiligheidsnetten kopen is daarom verstandig. Een veiligheidsnet span je om de trampoline heen, waardoor kinderen niet per ongeluk naast de trampoline terecht kunnen komen.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.