Bewegen, bewegen, bewegen

Het is heel belangrijk dat je genoeg beweegt. Maar wat is genoeg en hoe weet je dat je goed bezig bent? De norm voor bewegen is 30 minuten per dag. Het zou dus goed zijn als je 30 minuten per dag activiteiten doet waarbij je je inspant. Dit houdt in dat je hart wat sneller gaat kloppen, je temperatuur stijgt en je ademhaling versnelt. Wandelen valt hier al onder, ook al lijkt dat misschien niet heel intensief. Het maakt niet uit of je die 30 minuten in één keer doet of juist in kleine stukjes verspreid over de dag. Je denkt misschien, ‘oh 30 minuten, dat red ik makkelijk!’, maar probeer eens op te letten of dit wel werkelijk zo is. We zijn ons namelijk vaak niet helemaal bewust van hoe veel (of hoe weinig) we bewegen op een dag.

Naast de 30 minuten bewegen per dag, wordt ook aangeraden om minimaal 2 tot 3 keer per week te sporten. Dit is dus wat intensiever dan alleen bewegen. Dit moet je dan 20 minuten doen per keer (of meer als je wil natuurlijk). Het maakt niet uit welke sport je doet, zolang het maar intensief is. Het is dus aan te raden om iets te gaan doen waar je plezier aan beleeft, want dan is de kans groter dat je het regelmatig blijft doen.

Maar hoe zorg je er voor dat je meer beweegt in je dagelijks leven? Probeer wat vaker ergens heen te wandelen in plaats van de bus, auto of fiets te nemen. Het kost misschien iets meer tijd, maar dan heb je wel alvast je beweging van de dag gehad en hoef je daar geen extra tijd voor uit te trekken. Je hoeft je niet te vervelen tijdens het wandelen, want je kunt van alles doen, zoals muziek luisteren, een podcast of audioboek luisteren of bellen.

Een andere leuke tip is om een trampoline kopen online. Trampoline springen is een leuke activiteit en het is heel goed voor je. Zo kun je makkelijk aan je beweging komen en je wordt er nog vrolijk van ook!

Dit bericht is geplaatst in Gezondheid en Voeding, Sport en Spel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.