Basis voor industrieel interieur

De inspiratie voor een industriële meubels en interieur komt van oude fabriekspanden en heeft dus een stoere uitstraling. Wil jij deze stijl graag naar jouw huis brengen maar kom je niet verder dan alleen industriële meubels te kopen? Lees dan in dit artikel tips voor een industrieel interieur.

 

Industriële muren en vloeren

Uiteraard beginnen we met de basis van het interieur, de muren en de vloeren. In een industriële woning ga je voor onafgewerkte muren zoals kaal beton of baksteen. Als je alleen maar afgewerkte muren hebt kan je op verschillende manieren toch de juiste look creëren. Met behulp van verf of behang kun je hiermee zelf aan de slag. Ook kan je kiezen voor betonstuc. Dit is een stuk duurder en je hebt er een professional voor nodig. Het voordeel is wel dat het waterbestendig is en dus in vochtige ruimtes kan worden gebruikt.

 

De meubels

In een industrieel interieur horen natuurlijk industriële meubels. Deze meubels hebben vaak een robuust uiterlijk en zijn gemaakt van hout en staal. Ga bijvoorbeeld voor een industriële kast of robuuste salontafel. Bij de eettafel moet er gedacht worden aan een grote houten tafel met een stalen onderstel. Voor de bank wordt er vaak gekozen voor een leren variant. Voor de kleinere woningen zijn er ook industriële meubels die op maat worden gemaakt. Hiermee kan in elke woning de industriële look worden gecreëerd.

 

Industriële accessoires

De accessoires in een industriële look worden gebruikt om de look af te maken. Met accessoires kan je wat kleur en warmte toevoegen aan de kamer. Ook het gebruik van planten werkt sfeer verhogend. Door originele fabrieksitems te gebruiken zoals grote lampen creëer je een authentieke uitstraling.  Kies voor accessoires gemaakt van hout, staal of leer zodat het goed bij de rest past. Wil je de stoerdere look behouden ga dan voor blauwe of groene accessoires, deze rustige maar stoere kleuren passen goed bij een industrieel interieur.

 

Dit bericht is geplaatst in Mode en Kleding. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.